Porcja Pozytywnej Energii „Wiosenna sałatka” – zajęcia kulinarne w Oddziale Przedszkolnym

W środę 31 maja w Oddziale przedszkolnym zapachniało wiosną. W powietrzu unosił się zapach świeżych warzyw, które przedszkolaki przyniosły na zajęcia. Wspólnie z uczniami z klasy IV, V i VI, którzy pod opieką p. Marioli Binek odwiedzili nasze przedszkole, maluchy zrobiły pyszne, kolorowe, wiosenne sałatki. Wspólna praca stała się okazją do przekazania dzieciom wiadomości dotyczących odżywczych właściwości warzyw oraz sposobów zdrowego i ekologicznego odżywiania. Dzieci przygotowały się do zajęć znakomicie i w ich miseczkach znalazły się kolorowe papryki, rzodkiewki, pomidory, ogórki. Niektóre wkroiły też do swojej sałatki cebulkę i zielony szczypiorek. Własnoręcznie zrobiona sałatka smakowała dzieciom wyśmienicie. Maluchy nie zapomniały również o swoich najbliższych. I dla nich także przygotowały „witaminowe pyszności”, które zabrały po zajęciach do domu. Bardzo dziękujemy naszym starszym koleżankom i kolegom oraz p. Marioli za pomoc. Zajęcia kulinarne odbyły się w oddziale przedszkolnym w ramach ogólnopolskich programów „Kubusiowi Przyjaciele Natury” oraz „Porcja Pozytywnej Energii”. Koordynatorem programów w naszej szkole jest p. Iwona Barczyk.

 
 

0 Komentarzy

Możesz być pierwszym, który doda komentarz.

 
 

Skomentuj